19 November 2010

Mereka Sumber Inspirasiku...

Salam. Ok mlm nie tiba2 aku terpikir nak post psl tajuk nie.

Mcm nie mula nyer. Dulu masa aku Form 5, aku ada 2 owg kwn yg sngt2 rapat. Sowg nama SYAFIQAH WAFAA AIMAN and sowg lagi nama SARAH IZZATI. Kitowg mmg rapat. Mana2 pown gi bertiga. Tapi tue larr kan. Btl ckp owg tua2. Ssh kalu bertiga nie. Akan ada salah sowg yg terasa n mkn hati.

SARAH+SYAMIM+SYAFIQAH

Kalu x silap nie masa sambutan Hari Bumi

Kami bertiga kawan x lama. Atas sbb2 tertentu kami bertiga dah x rapat mcm dulu. Nie mmg TOTALLY salah aku. Aku mudah sangat terpengaruh ngan ckp owg time tue. Tapi aku x salah kan owg yg pengaruh aku tue. Coz sapa suruh aku gi terpengaruh ckp owg tue kan. Lastly, dari bertiga tinggal berdua. (T_T)



Tapi kan, aku tetap syg kwn aku nie. Aku x tao larr skarang nie dia bley maaf kan aku ke x. (Kepada yg berkenaan, harap dapat maaf kan saya!)

Dah larr. Tukar crita. Xmo crita sedey2.

FLASHBACK :

Sebenar nyer kan. Masa zaman dulu2 (macam lama je kan. Hahaha) cara aku berpakaian sangat larr simple and langsung x feminine (jujur meyh!). Kalau keluar gi mana2, aku lebey selesa pakai seluar jeans, t-shirt tangan panjang and kasut skate (pakai je ok). Yg paling penting...No make up please! Hahaha.

Kawan aku plaks (Wafaa and Sarah). Diowg nyer dress-up PERGHHH! Feminine abis! Head-to-toe ok! Yg pasti kan, time tue diowg dah familiar ngan make up. Hehehe. Tapi diowg pakai make up yg simple je ok. Bkn nyer over mcm model fashion show tue. Seram aku! Hahaha.

Mula2 aku x rasa pape pown bila kluar ngan diowg. Ye lah diowg dress up feminine abis. Aku? Tett!! Hahaha. No komen! To make it short. Aku mula tergugat (ye ke tergugat?) or bahasa moden nyer terpikir utk berubah bila mak aku tanya aku mcm nie.

Mak : Sampai bila adik nak pakai baju mcm nie je? Adik bkn nyer bdk2 lagi... =.="

On the spot aku teringat kat Wafaa and Sarah. Trus aku teringat cara diowg dress up. And start dari tue, aku pown pasang niat nak berubah. Bak kata mak aku, "aku bkn nyer bdk2 lagi..."

Alhamdulillah. Slow slow aku berjaya utk berubah. Owg kedah ckp "kayuh pelan2". Hahaha. Bkn berubah apa pown. Juz berubah cara dress up. Erti kata laen, dress up aku more to feminine skarang nie. Hahaha.

Tapi satu je aku x mampu nak berubah. Make up! Aku rasa aku mmg ada masalah ngan make up nie. Ssh btl aku nak blajar n aplikasi kan kat muka aku nie (ayat x bley blah!). Setakat compact powder ngan lipbalm tue xda masalah larr. Maksud aku make up tue aku selaen dari tuelarr. Mungkin aku lebey selesa tanpa make up (natural beauty larr konon! Prasan!). Hahaha. =P


Pak Hainan Kopitiam!

Tiba2 ngidam nak mkn mee Pak Hainan plaks! =.="

SARAH+SALWA+SYAMIM+SYAFIQAH

Kat City Plaza nie. Bila kita bley jumpa lagi??

So conclusion nyer kan. Aku hari nie adalah kerana MEREKA SUMBER INSPIRASIKU.

Dear WAFAA and SARAH, thanx a lot dear! Kowg dua banyak jadi inspirasi (secara psikologi) utk Syamim berubah. This is what i am today. (^_^)



P/s: Lama btl nak cari gambar2 masa zaman muda2 dulu nie (Form 5 larr). Kena check
one by one kat smua pendrive yg ada. Tapi akhir nyer...YEY!!! (^_^)


2 comments:

Sarah Saa'din said...

mim, sarah dh lme lpe psal bnde lme. lets start a fresh new chapter ya?! :)

TuNaSya said...

ok...
tHanx saRah... =)