25 May 2011

Pasar Filipin...

Kalau datang ke Sabah rasa macam tak lengkap kalau tak beli sesuatu sebagai ole-ole kan. So, ramai yang suggest untuk pergi Pasar Filipin. Kalau tak silap aku nama formal tempat nie Pusat Kraf kot. Kat sini kita boleh cari macam-macam ole-ole.


Yang paling famous kat sini of course lah jewellery daripada pearl. Perghhhhh!! Macam-macam jenis jewellery ada. Rantai, gelang, kerongsang, subang, cincin and macam-macam lagi. Rambang mata aku tengok semua tue! And the best part is bila semua harga pearl nie sangat-sangat murah! Aku rasa macam nak beli je semua. Hahaha.









Haaaa. Nak tao tak. 3 hari aku stay kat Sabah. 3 hari jugak lah aku dengan family aku datang Pasar Filipin nie. Sampai orang yang jual tue pown dah kenal. Hahaha. Owh ya. Di kesempatan nie jugak lah aku beli ole-ole untuk kawan-kawan aku. Tapi tak semua lah dapat. Mati aku kalau nak beli untuk semua. Pastu aku beli untuk family Si Dia. Nak ambik hati lah konon-konon nyer. Hahahaha.


Kat area belakang kedai-kedai Pasar Filipin nie ada macam pasar malam. Aku tak sure pasar malam kat sini hari-hari or ada hari yang tertentu. Kat sini yang aku prasan banyak jual ikan bakar dengan chicken wing. Sedap!! Memang shopping sakan untuk makanan. Hahaha. Last skali beli nasi putih balik makan kat hotel je. Terbaek! Yummy3!






First time minum air nyok dalam beg plastik besar.  =)


P/s : Mula-mula aku ingat susah nak cari makanan yang sesuai dengan selera aku. Senang rupa nyer. Tapi time aku kat Sabah selera makan aku kureng sikit. Letih kot.

0 comments: