24 June 2011

Tanah Abang, Jakarta...

Selepas sedikit frust sebab tak dapat nak shopping puas-puas kat Bandung, next day aku gi tempat shopping kat Jakarta je iaitu Tanah Abang. Tapi tempat yang aku gi kali nie tempat shopping biasa-biasa je. Mostly jual telekong, jubah, baju muslimah macam tue je. Ada jugak jual macam-macam lagi tapi tak up-to-date macam yang kat Bandung larr.




Kali nie aku takda shopping untuk aku pown. Just beli barang yang orang laen je. Tapi ayah aku memang shopping sakan. Ayah aku borong telekong sampai abis duit dia. Dengan duit aku pown ayah aku sapu bersih. Hahaha. Owh ya. Telekong dia sangat cantik. Mana nak dapat telekong yang sarat dengan sulam dengan harga yang murah berpatutan?? Tapi kat sini boleh dapat. Hahaha.







Aku teringin nak beli jubah yang tengah trend skarang nie. Tapi tue larr. Bila dah suka, takda saiz. Bila dah ada saiz, takda duit lah plaks. Adoyai. Nak buat macam mana, duit dah abis ayah aku ambik. Tengok je lah. Hahahaha.


1 comments:

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.