22 June 2011

Tangkuban Parahu, Bandung

Ok. Masa second day aku kat Indonesia, family aku nak gi Bandung. Mula-mula pergi tengok kawasan kawah gunung berapi. Masa mula-mula sampai sana memang sejuk sangat dan kawasan dia berkabus. Nak tengok kawah gunung berapi pun tak berapa clear sangat. After 30 minit baru larr nampak pemandangan nyer.







Mengikut cerita orang tempatan, kawasan Tangkuban Parahu nie ada cerita lagenda nyer yang tersendiri. Kat bawah nie antara gambaran tentang cerita lagenda tersebut. 






Nak tahu cerita lebih lanjut?? Boleh klik SINI...


Owh ya. Kat kawasan nie memang ada ramai orang yang jual cenderamata macam keychain, pen dan macam-macam lagi. Tapi satu je yang aku tak berapa nak berkenan dengan cara diorang jual barang. Start dari kita turun kereta sampai larr kita naik kereta diorang akan follow sambil promote nak jual barang diorang. Even kita pergi toilet diorang akan tunggu depan toilet! Adoyai. Aku tak suka lorh mcm nie. Rimas gila.



Next destination?? SHOPPING!!  =D

2 comments:

syafiqah nazri said...

comeynyerr ayah mim pakai baju warna pink... :D

TUNASYA said...

hahahaha...
pengaruh anak dia letewwww... =D