24 July 2011

Akibat makan 4 ulas durian di tengah malam...

Salam!


Sumber : Google Image



Dah 2 hari aku tak online. Aku baru baek demam meyh. Nie semua sebab durian. Hahaha. Tiba-tiba nak salahkan durian yang langsung tak bersalah. Hahaha. Ok lah. Macam nie cerita nyer.


2 hari yang lepas aku teringin nak makan durian. So, aku makan larr 4 ulas durian tengah-tengah malam buta tue sebab esok nyer aku niat nak puasa. Malang nyer, bila bangun esok pagi badan aku dah tak selesa dah. Tekak pown dah rasa perit. 


Apa lagi badan aku dah panas membara, tekak aku dah rasa macam tercekik tulang ikan paus, jari-jemari rasa macam lemah gemalai, kepala rasa macam baru lepas naek roller coaster 20 kali dan mata rasa macam nak tersembul keluar. Aku just buka puasa dengan buah kurma je sebab tak mampu nak telan nasi. Tekak nie sakit sangat. Nak telan air liur pown terseksa. (T___T)


So, selama 2 hari aku terbaring tak bermaya dia atas katil. Nak makan pown tak berselera. Tiba-tiba rasa macam dah kurus! Hahaha. BTW, nasib baek lah ada parents yg gigih menjaga dan Si Dia yg tak henti-henti  bagi nasihat suruh rehat dan jangan lupa makan ubat. Terima kasih! Sangat menghargainya.  =')


Alhamdulillah. Akhir nyer aku kembali sihat. Tapi tak aktif sangat larr. Pelan-pelan kayuh larr. Still kena makan ubat dan minum air kosong banyak-banyak. Takot demam balik.  =.="



P/s : Mak aku ajak makan durian. Uwaaaaaaaaaa! Takmo!!!!



             

0 comments: