11 July 2011

Berakhirnya Modul 5...

Salam!


Aku nak cerita cket pasal Modul. Bagi yang belajar kat UiTM mesti tao kan. Kalau yg bukan pelajar UiTM, Modul tue adalah program WAJIB bagi setiap pelajar diploma di UiTM (pelajar ijazah tak wajib pown). Modul nie akan diadakan pada setiap semester. Kalau Modul kita tak complete semua makna nyer ada kemungkinan tak graduate. Ini menunjukkan betapa penting nya kehadiran ke program nie.  =.="


So, this weekends ialah Modul 5 iaitu merupakan Modul terakhir. Hooray! No more ceramah, no more latihan dalam kumpulan. Actually program nie best sebenar nyer except ceramah larr. Bosan. =.="  Melalui program nie jugak lah kita dapat kenal-kenal dengan pelajar course lain. Dan dari modul jugak lah aku kenal salah sorang BFF aku. Hehehe.


Aktiviti untuk first day ialah ceramah. Tajuk ceramah untuk semester nie more tue sejarah Malaysia, semangat patriotik, pasal politik cket-cket dan apa-apa yang sewaktu dengan nyer lah. Tambah-tambah sekarang tengah popular tentang isu BERSIH 2.0. So, penceramah asyik sebut pasal isu tue je.


Pastu second day plaks aktiviti Latihan Dalam Kumpulan (LDK). Alhamdulillah. Nasib baek group LDK aku semester nie best. So takda lah borink sangat nak buat aktiviti apa-apa. Group LDK nie memang ikot nasib masing-masing arr. Kalau dapat group yang best, seronok lah nak buat aktiviti. Tapi kalau dapat group tak best (senyap), memang merana lah sampai abis aktiviti. Masa tue lah dalam hati tak henti-henti mintak cepat kan masa. Hahaha. =P




Owh ya. Aku belajar sesuatu yang sangat baru hari nie. Aku belajar macam mana nak dirikan 12 paku pada 1 paku yang diletakkan pada plastisin. Korang tao?? Aku pown baru tao. Hehehe. Rupa nyer ada cara nya yang tersendiri. Tak faham?? Ce tengok gambar kat bawah.




Ok. Tamat sudah Modul 5 bagi pelajar Diploma di UiTM Shah Alam. Aku dengan sebahagian dari classmates aku sempat lah bergambar tadi. Konon-konon nak buat kenangan Modul terakhir lah kan. Hehehe. (^_^)






Lelaki berbaju biru nie bukan classmates aku ya.


P/s : Tiba-tiba rasa sedih plaks sebab dah tak lama lagi aku dah nak abis belajar. Sobs sobs sobs.

4 comments:

azuha rahimi said...

satu modul pun ak xpergi......camne la nk grad 6t...=.='

TUNASYA said...

eh...
kenapa tak pergi??

azuha rahimi said...

kebezian...

TUNASYA said...

owh...
rasa nyer hari tue ada salah info cket kot...
kawan cakap degree x wajib gi modul...