11 August 2011

Sehari bersama anak yatim Asrama Damai...

Salam!


Nie entri basi dari aku lagi. Hahaha. Emm. Hari Sabtu yang lepas, aku ada join Program Berbuka Puasa bersama Anak Yatim. Program nie under persatuan course aku (TEXSAS). Tempat yang kitorang pergi tue nama Asrama Damai Kuang. Tak silap aku tempat nie kat Rawang kot.












Masa kitorang kat sana, majoriti adik-adik yang umur 8 tahun ke bawah akan cari abang or kakak angkat diorang. Hahaha. Lawak aku tengok. Semua dah melekat macam magnet. Ikot je mana diorang gi. Tak pown pegang je tangan terus. Hahaha. Aku dengan budak-budak tak berapa nak pandai sangat. Sebab aku takda adik. Setakat layan biasa-biasa aku boleh lah. Hehehe.








Masa sesi pertama just sembang-sembang and ada maen game sikit. Pastu sesi kedua ada maen game tanah liat untuk sekolah rendah dan maen bina guna lidi satay untuk sekolah menengah. Kalau ikot plan asal, tanah liat tue adik-adik yang kena buat sendiri. Tapi, memandangkan adik-adik kat sini sangat lah hyperaktif so fasilitator lah yang kena buat kan sebelum bagi diorang maen. Kalau tak, abis lah dewan tue penuh tepung.










Ok. Adik-adik nie memang sanga kreatif. Macam bentuk diorang buat. And yang paling aku suka hasil kerja ada sorang adik nie. Tadaaaaa!




Comey tak?? Hahaha. Mesti ada yang tertanya-tanya benda nie apa. Actually aku pown tak sure. Nampak macam pingu mix ngan snow man. Hahahaha. Tapi aku suka sangat ngan benda nie. Pastu abis semua orang aku suruh posing macam benda nie. Termasuk lah aku sendiri. Hahaha.

Serupa tak??

Ok lah. Tamat sudah aktiviti di sini. Then, siap-siap untuk berbuka puasa plaks. Alhamdulillah. Makanan yang disediakan sangat menyelerakan. Sodap!! Hehehe. Then, majlis bersambung lepas solat terawih. Dalam pkl 10.30 malam macam tue lah.




Last kali aktiviti ialah majlis penyampaian hadiah. Adoyai. MC time salah step arr. Dia gi panggil nama one by one untuk sampaikan cenderahati and duet raya . Bayangkan lah. Ada 110 orang kat asrama tue. Jenuh duk panggil. Phewww. Kitorang pown terpaksa lah bersabar banyak-banyak. Bukan apa, masing-masing dah penat lagipown dah lewat kan.



Ok lah. Majlis semua tamat dalam pkl 12 tengah malam jugak lah. Pastu semua nak ambik nombor fon lah, fb lah dan macam-macam lagi. Hehehe. Kat bawah nie antara random picture yang aku ambik selepas majlis tamat.


Adik nie sangat lah HOT antara kitorang.

Sama tapi tak serupa.  =)



Ok lah. Kitorang sampai ke UiTM dalam pukul 1 pagi. Phewww. Penat nyer. Tapi pape pown, aku enjoy sangat hari nie. Sebab sedikit sebanyak dapat entertain anak-anak yatim kat Asrama Damai tue.  (^_^)


     
      

6 comments:

Nurul Fifi Amalina said...

yg bagi hadiah tu comel sgt nape? nak kenal lah dgn die tu. hahahaha

TUNASYA said...

@Nurul Fifi Amalina
hahaha...yang bagi hadiah tue memang comey gila...
dia model tao...
hehehe...

MuHaiMan said...

menarik. anyway thank 4 coming =)

TUNASYA said...

@MuHaiMan
terima kasih... =)
emm...
thanks for coming?
maksud awk?

MuHaiMan said...

thanks 4 coming to this event. tu je

TUNASYA said...

@MuHaiMan
owh...
ok2... =)