09 September 2011

Yang berat sama dipikul, yang ringan sama dijinjing...

Salam!


Wahhhh! Baca tajuk entri bukan maen lagi siap peribahasa bagai. Hahaha. Teringat aku zaman sekolah menengah. Time buat karangan mesti nak letak peribahasa at least 5. Haaa. Nie kira tips skor A tao. Hahahaha.


Sebenar nyer aku nak cerita, pagi tadi aku ada program gotong-royong untuk kemaskan makmal tekstil. Program nie merupakan salah satu event group Independent Study (IS). Kira nyer nie budak classmates aku punya event lah. Aku sebagai classmates yang sejati mestilah involve dengan kawan-kawan nyer program ye tak. Hehehe.


Tugas aku dan classmates aku yang terlibat ialah kemaskan 3 makmal tekstil. Phewwww. Bunyi macam senang. Tapi hakikat nyer susah meyh.  =.="


Makmal tekstil nie aku tak tao lah berapa puluh tahun tak pernah sapu tak pernah lap. Penat jugak larr kitorang nak kemas.  =.="






















Gambar-gambar kat atas nie merupakan ketika program ini dijalankan. Boleh nampak tak betapa hardworking nyer kitorang semua? Hahaha.



Haaa. Nie aku tak sure gambar sapa ntah tengah tido. Alalalalala. Comel nyer dia tido. Hahaha.


Sekali sekala berkumpul ramai-ramai macam nie seronok jugak. Maklum lah. Nie mungkin program last kitorang buat sama-sama. Sebab lepas nie masing-masing dah nak gi praktikal and next masing-masing dah graduate. Ntah bila dapat gather macam nie lagi kan.


Sobs sobs sobs. Sedih plaks rasa nyer. Ok lah. Nak gi menangis kat toilet jap. Huhu. Daa!  


       

0 comments: