26 October 2011

Wong Solo Ayam Penyet...

Salam!


Hari nie hasrat aku untuk makan ayam penyet kat sini tercapai jugak. Wong Solo Ayam Penyet. Saja nak try macam mana rasa ayam penyet kat sini berbanding kat restoran lain yang aku pernah try. Lagipown nie je satu-satunya kedai ayam penyet yang aku nampak kat Alor Setar setakat nie. Huhu.


Restoran Wong Solo Ayam Penyet nie terletak di Kompleks Perniagaan Sultanah. Restoran nie kat tepi jalan nak ke Shahab Perdana je. Lebih tepat lagi restoran nie bertentangan dengan Tat Nasi Ayam.


Ehem. Gambar nie je aku sempat snap. Sebab aku dah lapar sangat. Hehehe.




So, ayam penyet dia boleh lah tahan. Tapi tak boleh challenge ayam penyet yang aku pernah try sebelum nie. Hehehe. Rupa ayam penyet dia pown lain. Tak crunchy sangat. Tapi bila dah lapar semua jadi sedap kan. Hehehe.


Walaupown rasa dan style ayam penyet kat sini laen sikit tapi at least bila aku mengidam nak makan ayam penyet, aku boleh makan kat sini. Hehehe. Btw, ada sesiapa orang Kedah especially Alor Setar yang tau kat mana lagi ada jual ayam penyet? Nak try makan. Hehehe.



P/s : Gambar kedai pown tak sempat nak snap. Lapar sangat. Hehehe.


    

2 comments:

Cik Yuyun Nadira said...

orang alor star ke ? sy pon slalu mkn nasi ayam penyet kat c2 , dkat taman pandan 2 . plus dgn jus poligami . pehhh ^^

TUNASYA said...

@Cik Yuyun Nadira
yup saya orang alor setar...
hehehe...
saya baru first time try...
jus poligami tue sedap ke?