08 November 2011

Universal Studio... *Far Far Away*

Salam!


Bila sampai kat area Istana Far Far Away, aku excited gila. Sebab istana shrek tue cantik sangat. Hehehe. Apa lagi. Aku pown posing-posing arr dulu sebelum masuk kat dalam istana tue. Tiba-tiba berangan rasa macam nak jadi puteri raja yang tinggal kat istana tue. Wahhhh. Bahagia nyer. Hahaha.








Dalam istana nie ada show jugak sebenar nyer. Kat sini macam tengok wayang cerita Shrek. Tapi dalam versi  4D. Haaa. Macam 4D tue? Ey, bukan nombor 4D ya. Jangan salah faham ok. Hehehe. Cerita Shrek versi 4D nie bila kita dapat rasa pergerakkan macam dalam cerita tue. Contoh nyer, bila keldai tue bersin, kita rasa keldai tue memang betul-betul bersin kat muka kita. Bila tengah naik kereta kuda, kita rasa kerusi kita goyang macam naik kuda. Dan yang paling best bila part yang labah-labah dilepaskan, kita memang rasa ada labah-labah kat kaki kita. Huhu.





Btw, kat kawasan nie banyak permainan budak-budak je. Hehehe. 

    


 

2 comments:

syafiqah nazri said...

cantik gila istana shrek :D

TUNASYA said...

@syafiqah nazri
ha'a...
cantik wafaa...
macam dalam cerita fairytale plaks...
hehehe...