07 November 2011

Universal Studio... *Hollywood*


Salam!


Entri malam nie aku nak bawa korang berjalan-jalan ke Universal Studio Singapore (USS) plaks ya. Hehehe. Masa gi USS, abang aku dah beli tiket secara online dah. So, kitorang dah tak payah beratur panjang-panjang nak beli tiket. Terus pergi ke Guest Counter dan masuk. 


FYI, masa nak masuk tue, orang USS akan check beg yang kita bawa. If kita ada bawa makanan dan minuman dari luar, diorang tak bagi masuk. Ehem. Aku seludup bawa masuk air mineral dengan biskut. Aku letak dalam beg galas tapi diorang tak perasan. Hehehe. Tolong jangan tiru aksi nie. Hehehe.







Dalam USS nie terbahagi kepada 7 bahagian iaitu Hollywood, New York, Sci-Fi City, Ancient Egypt, The Lost World, Far Far Away dan Madagascar.


First sekali masuk USS, kita akan lalu area Hollywood. Kat area nie lah kita nak bergambar dengan makhluk-makhluk yang comel lagi besar tue. Hehehe. Sebenar nyer kan, mula-mula aku takot kot ngan benda nie. Hahahahahaha. 


Masa aku pergi tue, makhluk nie tak banyak keluar lagi. Abang aku cakap, diorang nie ada time keluar. Kalau nasib baek, banyak lah yang keluar. Nampak nyer aku ta berapa bernasib baek hari tue sebab aku jumpa 3 makhluk nie je. Haaa. Aku nak bergambar dengan Marilyn Monroe. Tapi dua kali aku beratur, still tak dapat peluang. Sobs sobs sobs.










  


Masa kat area Hollywood tue, ada satu kedai nama The Brown Derby. Kedai tue jual topi yang unik-unik. Aku tak masuk pown kedai tue. Aku just cuba try test topi yang dia display kat luar kedai tue je. Hehehe. Don't worry. Korang boleh je bergambar dengan topi-topi nie.




    
     

0 comments: