21 January 2012

Sate Ikan...


Salam!


Sekarang nie tiba-tiba aku rasa macam nak makan sate ikan. Sedap nyewwwww! Gulp! (Telan air liur). Korang tao tak macam mana sate ikan? Sure ramai yang tao kan. Hehehe. Tapi takpa. Meh aku tunjuk cket.



Yummmy! Sate ikan nie dah sebati dengan aku sejak aku darjah 1 lagi. Lebih dari 10 tahun yang lepas weih. Hahahaha. Aku ingat lagi time dulu-dulu. Habis je waktu sekolah sesi petang, semua berebut-rebut nak pergi beli sate ikan kat pak cik yang jual naik motor kat depan pintu pagar sekolah. Time tue satu cucuk sekupang (10 sen) je. Hehehe.


Sampai sekarang kot sate ikan nie memang favourite aku. Alaaaaa. Rasa macam keropok lekor je pown cuma kuah dia je yang sedap. Kuah dia warna macam pink oren cket, ada kuah pedas dengan manis. Selalu kalau aku beli, aku suka campur kuah pedas dengan manis. Perghhhh! Terbaek kot.


Sekarang harga satu cucuk sate ikan dah jadi dua kupang (20 sen). Kira ok lah kan. Still murah gila kan. Hehehe. Kepada sesiapa yang teringin nak makan sate ikan, aku ada berita baik untuk korang. Aku tao 2 tempat yang ada jual sate ikan. Satu kat depan Star Parade Alor Setar, Kedah dan satu lagi dekat pasar malam Taman Tenggiri, Seberang Jaya, Penang.


Hahaha. Kalau ada peluang, memang aku pergi beli sate ikan nie. Standard aku beli RM 2 je. Hehehehe. Tapi kan. Sekarang aku takda peluang nak pergi beli sate ikan sebab aku ada kat Taiping. Jauh sobs sobs sobs.  (T_T)


P/s : Mengidam sate ikan... (T__T)



                        

12 comments:

Drakula Comel said...

teringt kenangan mkn sate ikan tyme skola rndh dlu..bez sgt..

Mieya Atiera said...

mieya pon suka sangat2 makan sate ikan.

NURFARAH SHAHIRA said...

suka sangat-sangat.benda wajib makan tiap kali balik kampung :3

azuha rahimi said...

bru ak nak wt entry ni...ko up dlu..ceh..hahaha... pape pun, misi wajib cri benda ni....

mood: balik kg

Mr.Sepet said...

wahh sedap . . lama xmkn . .

Ayien Ocaca said...

kat kampung yien, kelantan ade jual sate ni...tpi yien x pnh rse....xde rezeki lgi kot nak rase..pasni balik kmpung...nk try la :)

TUNASYA said...

@Drakula Comel
hehehe...
saya pown teringat jugak... :)

TUNASYA said...

@Mieya Atiera
hehehe...sedap kan?

TUNASYA said...

@NURFARAH SHAHIRA
wahhhh...ye ke...kampung kat mana?

TUNASYA said...

@azuha rahimi
alamak...ye ke...sorry...hehehehe...

TUNASYA said...

@Mr.Sepet
hehehe...
sangat sedap kan...

TUNASYA said...

@Ayien Ocaca
owh...pasni ayien boleh lah try...rasa macam keropok lekor je...cuma kuah dia je yg lain...hehehe...