13 March 2012

Shah Alam to Taiping...


Salam!


Setelah selesai semua urusan di Shah Alam err tapi ada satu lagi urusan yang terpaksa ditangguh atas sebab tertentu. So, aku dengan kawan-kawan aku get ready untuk balik ke kampung aku which is in Taiping.


Perjalanan kami dimulakan dari Lebuhraya Guthrie. Tue pown GPS kawan aku tipu. Ntah mana ntah dia nak bawa kami at last kena u-turn balik dan ikut sign board je senang. Hahaha.


Kitorang mula-mula singgah dekat Sungai Perak sebab kawan aku ada nak cari barang. Tapi malang nyer time tue Sungai Rehat tutup sementara waktu untuk kerja pembersihan. So, kitorang berhenti plaks dekat Bukit Gantang. Kat area sini seronok kalau berhenti rehat especially kalau nak beli buah sebab fresh. Huhu.






Perjalanan dari Shah Alam ke Taiping mengambil masa selama 4 jam je including dengan berhenti rehat. Hehehe. Sepanjang perjalanan aku langsung tak tido konon-konon nak teman kawan aku yang drive tue. Kesian plaks kat dia nanti kan. Kitorang nyanyi dan girl's talk sepanjang jalan. Nie first time aku jalan jaoh dengan kawan-kawan aku.  Excited kot. Hahaha.


Lastly, Alhamdulillah kitorang selamat sampai ke destinasi dengan selamat nyer. Can't wait for the next day activity. Terbaik punya. Hehehe.






     

2 comments:

Ze Na Fa Aa. said...

uwaaaa siyes tetibe rindu korg! *hugss. hahaha

TUNASYA said...

@Ze Na Fa Aa.
*reply hugs* :D