21 April 2012

Kisah Lesung Batu...


Salam!

Credit : Google Image


Semalam ada seorang brother a.k.a regular customer kat tempat aku kerja datang tanya aku.


Brother : Saya nak tanya you lah.


Aku      : Tanya apa abang?


Brother : Selalu kalau ada lubang kat bahagian bawah pipi (sambil tunjuk), orang panggil lesung pipit kan? Tapi kenapa you punya lesung pipit kat bahagian atas pipi? Tue orang panggil lesung pipit jugak or panggil lain?


Aku      : Oh. Kalau kat bahagian bawah pipi, orang panggil lesung pipit. Kalau kat bahagian atas pipi, orang panggil lesung batu kot. (Sambil tahan gelak)


Brother : Oh. Yang tue orang panggil lesung batu eh? Betul nie?


Aku      : Iyeee. Orang panggil lesung batu.  (Sambil tahan gelak tahap maximum)


Brother : Ok2. Lesung batu ya. Cantik.


Aku      : Hahahaha. (Tak mampu tahan gelak dah) Eh. Takda lah abang. Orang panggil lesung pipit jugak lah. Mana ada lesung batu.


Then aku bagitau kat dia yang lesung pipit tue actually cacat. Aku pown "bla bla bla bla" kat dia. Muka dia kagum abis dengar apa yang aku cakap. Hahahaha. Last sekali dia cakap. Cacat tapi cantik takpa. Abang nie bodek plaks nampak. Hahahaha. 


Dan satu lagi. Ntah apa-apa lah brother tue. Tak kan lah dia tak prasan aku gurau kot ngan dia. Serius muka dia percaya gila bila aku bagitau pasal lesung batu tue. Hahaha. Nampak sangat dia tak tahu lesung batu tue apa kan. 


P/s : Don't try this at home.  :D



      

6 comments:

cheaSHA said...

sy pown de lesung batu gak. .
haha. .

Ruzzezanie said...

hahaha.. sama cam my boyfie! lesung pipit cacat.haha. tapi manis apa lesung pipit cacat pun. dr org yg xde apa2 lesung. sobsobssss :'(

TUNASYA said...

@cheaSHA
ada di bahagian mana? :)

TUNASYA said...

@cheaSHA
ada di bahagian mana? :)

TUNASYA said...

@Ruzzezanie
takpa...
ada kesung batu kat rumah pun dah kira ok...
hehehe... :)

Cakap Bisa said...

ni ble jadi sumber research ka ni.. haha.. kebetulan buat asignmnt pasal lesung batu. kalau x, xpa la.. ada lagu yuna jugak dan lesung pipit.. Haha! CB