15 May 2012

Tak semudah yang disangka...


Salam!


Masuk hari nie aku dah sebulan 11 hari dah aku start kerja. Alhamdulillah. So far so good. Kerja ok, environment ok dan most important thing is kawan-kawan baru pun ok.


Ramai yang tanya aku, kenapa aku pilih kerja nie? Sebab nyer aku nak kerja part time je which is tak sampai 5 or 6 bulan pun. So, aku tak nak lah membebankan kepala otak aku dalam tempoh yang singkat nie. Biar otak aku relax sikit selepas 3 tahun berhempas pulas untuk diploma. Hehehe. 


Tahu tak? Aku nak cari kerja part time nie pun ambil masa lebih kurang 3 minggu. Aku ingat kan senang nak pergi cari kerja part time nie. Just pergi tanya pastu terus dapat. Tapi rupa nyer tak semudah yang aku sangka. Memang betul kawan-kawan aku cakap. Bukan senang nak cari kerja sekarang nie.  =.="


Bayangkan dalam tempoh 3 minggu tue semua tempat aku pergi tanya dan macam-macam borang aku isi. Sampai satu hari aku hampir-hampir give up dah. Tapi tiba-tiba nasib menyebelahi aku lah bila secara tiba-tiba aku tersingah 7-Eleven.  :)


So since that day, aku diterima bekerja di 7-Eleven. Alhamdulillah. :)







P/s :  Kalau ada sesiapa terjumpa aku kat 7-Eleven, tegur-tegur lah ya.  (^_^)



           

19 comments:

FiekaOnie said...

kalau tegur dalam barang free tak ? :P

TUNASYA said...

@FiekaOnie
hahaha...
maybe boleh dapat free...
tapi bukan barang lah...
senyuman je saya boleh bagi...
hehehe... ;)

arzman angah said...

cantik header...uhuk:*

fyqa said...

kena g melawat neh. hehek

Ruzzezanie said...

selamat bekerja! nanti gaji mohon share sikit.kuikui

Mia Meymi said...

7eleven dimanakah ? haha. mau pegi serbu ni.. :p

Ayien Ocaca said...

setuju dgn statement " susah nak cari kerja" tu...
tkut la bila nak mghadapi zaman bekerja ni..
taukut tak dapat kerja je

Tinta Lana said...

Salam..memang susah nak cari keja skrg ni..huhuhu..ramai sangat dah manusia.. :)

Alhamdulillah, semoga dapat timba pengalaman bkerja kt situ ya.

Єzα Кhyryα said...

cite kita lebih kurang jea lah. lepas habis LI aritu, sy keje kejap kt 7e. sebulan pastu benti. tak tahan OT manjang, staff tak ramai. skarang dok rumah jea :p

TUNASYA said...

@arzman angah
Terima kasih...
header simple je... :)

TUNASYA said...

@fyqa
Hahaha...
mai lah piqah...
dialu-alukan tao.. :)

TUNASYA said...

@Ruzzezanie
hahahaha...
berpeluh saya dengar... :)

TUNASYA said...

@Mia Meymi
somewhere in Alor Setar...
cuba cari...
hehehe... ;)

TUNASYA said...

@Mia Meymi
somewhere in Alor Setar...
cuba cari...
hehehe... ;)

TUNASYA said...

@Ayien Ocaca
nak kerja pun dah tak boleh demand sangat...
nanti bertambah pengangguran...

TUNASYA said...

@Tinta Lana
Waalaikummusalam...
betul tue...
terima kasih ya... :)

TUNASYA said...

@Єzα Кhyryα
betul-betul...
OT mmg penat...
saya nasib baik staff cukup... :)

afzalsukasuki said...

kalau tegur leh dpt topup free tak?kikiki

TUNASYA said...

@afzalsukasuki
hahaha...
dengan mesin top up skali saya bagi... ;)