28 July 2012

Kejadian Pecah Rumah...


Salam!



Hari nie ada berita buruk buat family aku. Rumah family aku dekat Taiping dipecah masuk siang tadi. Masa aku tau kejadian nie, satu perkara je yang terlintas dalam fikiran aku. Mak aku macam mana? Sebab mak aku kebetulan balik ke Taiping atas urusan kerja. Alhamdulillah. Nasib baik takda apa-apa perkara buruk yang terjadi sebab masa kejadian nie berlaku mak aku keluar. Cuma kehilangan barang berharga.


Mengikut kata polis, pencuri nie memang dah lama perhatikan rumah aku dan rumak tok aku (rumah berkembar). Kenapa? Sebab rumah aku kejap ada orang kejap takda orang. Dan perncuri tue jugak dah lama kaji selidik rumah aku. Dia tahu tingkap mana yang kunci rosak dan dia tahu buka skru grill yang ada kat tingkap. See! Dia memang somebody yang pernah masuk ke kawasan rumah aku. Tapi mak aku takda syak sapa-sapa.


Selalu aku dengar rumah orang lain yang kena pecah masuk. Tapi kali nie jadi dekat family aku sendiri. Takpa lah. Mungkin nie ujian dari Allah untuk kami sekeluarga. Kami redha. 


So dear readers, do take note about this ok. Sentiasa lah waspada dengan kawasan rumah anda. Kalau pintu ke grill ke rosak cepat-cepatlah repair. Kita tak tau kan apa yang akan berlaku. So, better berhati-hati tak kisah lah duduk rumah family ke rumah sewa ke sebab bahaya tue ada dimana-mana saja.



          

3 comments:

aizcube crystalz said...

alhmdlh x jadi ape2..lbih hati2 next time..

dEdEQ dE wIshEs said...

PECAH UMAH MAKIN MNJD2 KAN SKNG NI .. TKUT JE

Anonymous said...

Thanks for sharing such a nice thinking, post is pleasant, thats why i have read
it fully

My web page - buy a house in uk