15 July 2012

Mommy mommy mintak duit satu ringgit nak beli coklat...


Salam!


"Mommy mommy mintak duit, satu ringgit nak beli coklat". Sapa pernah dengar lagu nie? Hahaha. Lagu old skool nie. Lagu nie famous gila kot zaman aku baru masuk sekolah menengah dulu. Wahhh. It had been a long time ago. Rasa tua pulak aku. Sobs sobs sobs.  :')


Ahhh just forget it. Age is just a number. Lalala. Entry nie bukan nak cerita pasal lagu tue sebenar nya. Tapi aku nak cerita pasal duit RM 1 keluaran baru tue.


Kelmarin aku "ter-paw" duit RM 1 yang baru tue dari regular customer kat tempat aku keja. Hehehe. Niat nak melawak je tapi dia bagi sungguh-sunguh pulak. Alhamdulillah. Rezeki jangan ditolak kan.  ;)







So macam nie lah rupa duit RM 1 yang baru. Saiz duit nie lebih pendek dari RM 1 yang biasa kita guna tue. Lepas tue  customer tue ada tunjuk kat aku duit RM 10 yang baru. Aku tengok macam ada rupa duit Saidina je. Serius. Tak caya nanti korang check lah. 16 haribulan nie kot duit baru akan launch.


P/s : Regular customer tue kerja bank.  :)



      

4 comments:

Syuhada Nasya said...

wahh,, cantik kan hehe

sha_azmi said...

tp kan duit sinngit klau tgok macam nk sama ngan rm50 yg bru tu..kaler pun xjauh beza..

Ana Farhana said...

aduhhh.. duit coin yg baru ni pon ssh nak bezakn , mcm mna la plak duit kertas ni ya

aisya said...

tengok macam duit saidina pun ade.. hehe