06 February 2014

Masalahhhhh...


Salam!






Hari demi hari. Umur makin meningkat. Masalah pun makin bertambah. Tell me masalah apa yang tak pernah fikir lagi. Family? Bercinta? Duit? Study? Kawan? Kerja? Semua kena fikir bila dah kian dewasa nie. 


That's why ramai orang dewasa yang nak sangat kembali ke zaman kanak-kanak dulu. Senang. Tak payah fikir apa sangat. Fikir belajar dengan main je. Fikir yang happy-happy je. Tapi yang muda-mudi nie pulak sibuk nak cepat dewasa. Ehhh?


Kadang-kadang rasa penat sangat nak fikir masalah-masalah nie. Tambahan kalau semua masalah datang sekaligus or maybe datang bertimpa-timba. Serabutnya tak terkata. Aku pulak jenis tak boleh masalah-masalah datang macam tue. Nanti aku cepat stress. Phewwwwww.  =.="


Kadang-kadang rasa macam nak lari daripada semua masalah. Tapi persoalannya sampai bila nak lari? Hmmmm. Nak tak nak kena hadapi nya jugak. Hanya mampu memohon pertolongan dari Allah agar segalanya dipermudahkan. InsyaAllah.


Kadang-kadang kita rasa kita hadapi masalah atau dugaan yang berat sangat. Tapi kita tak tahu. Di luar sana lagi ramai yang hadapi masalah atau dugaan yang berat daripada apa yang kita hadapi sekarang. Syukur apa adanya. Ingat, Allah takkan menguji hamba-Nya lebih daripada apa yang hamba-Nya mampu.  :')



P/s : Life is beautiful, but it's complicated... :')



   


3 comments:

kwn ucu said...

Orang tua2 cakap, kalau banyak berfikir...cepat tua...

Sop said...

setiap dugaan ada hikmahnya :)

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini